Sprekers

 Op deze pagina introduceren wij de sprekers van het Limburgs pedicurecongres 2021.

 

Anna Crott

Dagvoorzitter

 

Anna Crott groeit op in Zuid- Limburg met de Duitse TV en theater.
Ze wil spion worden, filmster, of ontwikkelingswerker in Afrika.

In 1974 vertrekt ze naar Nijmegen om daar creatieve therapie te studeren.
Tijdens haar specialisatie drama openbaart zich een enorme kracht en expressie.
Nadat ze 2 jaar werkzaam is geweest in de crisis- en jeugd hulpverlening neemt ze de stap om haar passie voor theater uit te leven en ze wordt aangenomen op de toneelschool in Maastricht.

Daarna gaat ze in Amsterdam wonen en werken bij professionele theatergroepen. In 1989 verhuist ze naar Alkmaar om zich aan het moederschap en gezin te wijden. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ze blijft acteren en regisseren. Als ze ook trainer wordt, start ze in 2002 haar eigen bedrijf, - Act-trainingen -, waar ze alle ervaringen, talenten van haar en anderen bij elkaar brengt.

 


 Veilig Thuis

Machteld Beukema, hoofd Veilig Thuis Zuid-Limburg
Yoeri Maubach, medewerker Veilig Thuis

  

Ieder mens heeft recht op een veilig thuis en een stabiele leefomgeving. Door huiselijk geweld, seksueel geweld, kindermishandeling of ouderenmishandeling is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Huiselijk geweld komt vaak voor, op alle leeftijden en in alle culturen. Toch vinden mensen het vaak moeilijk om aan de bel te trekken als zij zelf er mee te maken hebben of als zij zich zorgen maken over een ander. Schaamte, twijfel, schuldgevoel en hopeloosheid kunnen daarbij een rol spelen. Toch is het essentieel dat signalen gemeld worden, zelfs als het alleen om vermoedens gaat. Op die manier kunnen we het taboe doorbreken en een einde maken aan het geweld.

Door middel van advies en het in kaart brengen van wat er aan de hand is, zet Veilig Thuis zich in om samen met directbetrokkenen en andere partijen de juiste hulp te organiseren en zo de veiligheid te herstellen. Iedereen heeft daarin een verantwoordelijkheid. Machteld en Yoeri, beide voorvechters van een veilige thuissituatie, doen dan ook een oproep: Mocht je bij je cliënten signalen opvangen die reden zijn tot vermoedens of zorgen over huiselijk geweld, neem dan contact met ons op! Want geweld stopt niet vanzelf. Zet jij die eerste stap?

Machteld Beukema is hoofd Veilig Thuis Zuid-Limburg en heeft ruim 14 jaar ervaring in het sociale domein (o.a. politie, Stichting Halt) in de aanpak van o.a. huiselijk geweld.

Yoeri Maubach is medewerker bij Veilig Thuis, en geeft een interactieve voorlichting tijdens het congres.

 


Trajekt

Heleen Langeveld, Maatschappelijk werker / coördinator Home-Start Heuvelland
Sonja Nix, (school) maatschappelijk werker

 

Trajekt staat al ruim 30 jaar voor welzijn in Maastricht en Heuvelland.
Vanaf het eerste contact wil Trajekt er zijn voor iedereen. Want “waar mensen zijn, zijn wij”.

Trajekt wil mensen ondersteunen, waardoor iemand in staat is zelf de regie te nemen over zijn leven of omgeving en naar eigen vermogen te participeren in de samenleving. Medewerkers van Trajekt zijn uitstekend in staat dit te organiseren vanuit een professioneel zelfbewustzijn. Het brede dienstenpakket van Trajekt is bijzonder. Elke vraag is uniek en wordt opgelost met alles waar Trajekt voor staat. Professioneel, gedreven en integer maar vooral samen. Dit beleven staat bij Trajekt centraal. Samenwerken, verbinden en signaleren hier is Trajekt sterk in.

Heleen coördineert Home-Start Heuvelland. Daarnaast begeleidt ze vrijwilligers die ondersteuning bieden aan (eenouder) gezinnen met kinderen van 0 tot 17 jaar. 

Sonja Nix is al een aantal jaren werkzaam als school maatschappelijk werker. Inmiddels heeft ze diverse opleidingen gevolgd gericht op hulpverlening aan kinderen/jongeren en jongvolwassenen, waaronder Kids-skills, Oplossingsgericht werken, Kind en Gezinscoach, Creatieve Therapie, Yucelmethode en vele andere methodieken. Ze maakt snel contact en bouw op natuurlijke wijze een vertrouwensband op met een jongere. 

 


GERA Orthopedische Schoentechniek

Michael van Wersch, Orthopedisch schoentechnicus & eigenaar
Denise Craenen, Orthopedisch Schoentechnologe

 

Iedereen trakteert zichzelf wel eens op mooie schoenen.

Voor mensen met afwijkende voetvormen is het kopen van mooie, maar vooral goed passende schoenen vaak een hele opgave. Mooie schoenen zijn dan niet vanzelfsprekend. Schoenen die niet goed passen zijn een van de belangrijkste oorzaken van voetklachten.

Graag laten wij zien hoe het anders kan en beter moet. Tevens vertellen wij u over onze werkwijze hoe goed passende en tevens mooie schoenen samen kunnen gaan.

Ons doel is het dan ook om iedereen gelukkig te maken met mooie maar vooral goed passende schoenen!

Maatwerk Verrijkt Welzijn!

 


 Margreet van Putten

 Margreet van Putten

In Coronatijd zijn alle zorgprofessionals op een andere wijze moeten gaan ondernemen. Denk aan alle extra hygiëne maatregelen, uitgestelde zorg, later deze zorg inhalen, misschien zelfs andere ziektebeelden en/of zorgvragen. Margreet van Putten, arts (n.p.) zal in een interactieve sessie u meenemen in de wereld van Covid tenen, voet en teenproblemen door gebrek aan beweging of juist veel meer gaan wandelen, de gevolgen van uitgestelde zorg, maar ook de gevolgen van uitgestelde scholingen, alles online moeten doen en andere punten van aandacht. Veel casuïstiek uit de praktijk zal gepresenteerd worden.

 


Marleen Gielen

In 2019 gaf Marleen Gielen voorlichting over valpreventie. De reacties waren zeer positief en om deze reden hebben wij Marleen gevraagd wederom een bijdrage te leveren tijdens de editie 2021.

Vanaf 1980 werkzaam in België als IC verpleegkundige met name op de IC Hartbewaking. Sedert 1990 als IC verpleegkundige in MUMC+ werkzaam. Actief als Rode Kruis vrijwilliger geeft Marleen geregeld instructie over eerste hulp en reanimatie. Ze verzorgt ook regelmatig de reanimatiecursussen voor Close2Me bv. Daarnaast is op aanvraag ook valpreventie en dementie aan de orde gekomen.

De lezing dit jaar heeft als thema Positivisme. Wat is positivisme? Wat levert me dit op? Hoe kan ik het toepassen? Want ondernemen met gevoel begint bij jezelf goed voelen.