Sprekers

 Op deze pagina introduceren wij de sprekers van het Limburgs pedicurecongres 2021.

 

Anna Crott

Dagvoorzitter

 

 


Margreet van Putten

 Margreet van Putten

In Coronatijd zijn alle zorgprofessionals op een andere wijze moeten gaan ondernemen. Denk aan alle extra hygiëne maatregelen, uitgestelde zorg, later deze zorg inhalen, misschien zelfs andere ziektebeelden en/of zorgvragen. Margreet van Putten, arts (n.p.) zal in een interactieve sessie u meenemen in de wereld van Covid tenen, voet en teenproblemen door gebrek aan beweging of juist veel meer gaan wandelen, de gevolgen van uitgestelde zorg, maar ook de gevolgen van uitgestelde scholingen, alles online moeten doen en andere punten van aandacht. Veel casuïstiek uit de praktijk zal gepresenteerd worden.

 


 Veilig Thuis - Susanne Dreuw

"Ieder mens heeft recht op een veilig thuis en een stabiele leefomgeving. Door huiselijk geweld, seksueel geweld, kindermishandeling of ouderenmishandeling is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend."

"Veilig Thuis Zuid-Limburg biedt advies en ondersteuning aan iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld, seksueel geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling. Ook als u huiselijk geweld vermoedt in uw omgeving, kunt u dat bij ons melden."

Susanne is medewerker bij Veilig Thuis en geeft een interactieve voorlichting tijdens het congres.

 


Marleen Gielen

In 2019 gaf Marleen Gielen voorlichting over valpreventie. De reacties waren zeer positief en om deze reden hebben wij Marleen gevraagd wederom een bijdrage te leveren tijdens de editie 2021.

Vanaf 1980 werkzaam in België als IC verpleegkundige met name op de IC Hartbewaking. Sedert 1990 als IC verpleegkundige in MUMC+ werkzaam. Actief als Rode Kruis vrijwilliger geeft Marleen geregeld instructie over eerste hulp en reanimatie. Ze verzorgt ook regelmatig de reanimatiecursussen voor Close2Me bv. Daarnaast is op aanvraag ook valpreventie en dementie aan de orde gekomen.

De lezing dit jaar heeft als thema Positivisme. Wat is positivisme? Wat levert me dit op? Hoe kan ik het toepassen? Want ondernemen met gevoel begint bij jezelf goed voelen.