Geaccrediteerd voor pedicures

De Ondernemende Pedicure
Ondernemen met gevoel

 

Iedere pedicure krijgt ermee te maken: cliënten die hun verhaal kwijt willen. Het kan een onschuldig verhaal zijn, maar het kunnen ook signalen zijn die wijzen op bijvoorbeeld huiselijk geweld of kindermishandeling. Uiteraard maak je je zorgen over wat er in de thuissituatie gebeurt, maar je weet niet zeker of je vermoedens ook echt kloppen.

De pedicure wordt vaak als vertrouwenspersoon gezien, ondanks dat zij hier niet om gevraagd heeft en hier (vaak) niet voor opgeleid is. Vaak is het onduidelijk wat je moet met deze verhalen. Hoe ga je om met het verhaal van iemand die jou iets toevertrouwt en waarvan je denkt, 'ik moet hier iets mee'? De twijfel slaat toe of je dit kunt toevertrouwen aan de huisarts, of zelfs aan de politie? Hoe zit het met de privacy van je cliënten?

Daarnaast is het belangrijk je grenzen aan te kunnen geven bij je cliënten. Iedereen heeft zijn eigen grenzen, denk hierbij aan bijvoorbeeld het ontvangen van een omhelzing van een cliënt of bepaalde opmerkingen. Je grenzen mogen niet overschreden worden, maar hoe kun je dit aangeven zonder je klant te verliezen?

En heel belangrijk: hoe zorg je ervoor dat je na een lastig verhaal of een lastige situatie vijf minuten later met een ‘leeg hoofd’ klaar kunt staan voor de volgende klant?

 

Ook wij maken dit regelmatig mee. Om deze reden bespreken wij dit onderwerp graag samen met jullie. Door middel van verschillende sprekers stellen wij een interessant programma samen rondom dit thema.

Het congres vindt plaats op 23 oktober 2021 bij Van der Valk Heerlen. De inschrijving opent binnenkort!

 

  • banner/Banner onderaan 1.png
  • banner/Banner onderaan 2.png
  • banner/Banner onderaan 3.png